Albert, Lipót
2 °C
12 °C

Jelentős külföldi érdeklődés magyar luxusingatlanokra

2007.05.10. 16:27

Továbbra is élénk a külföldi befektetői kereslet a fővárosi luxus ingatlanok iránt, a legnépszerűbb az I. kerület és a Vár, ahol a kereslet jóval nagyobb, mint a kínálat és a vásárlókat nem rettenti el az egymillió forintot is jóval meghaladó négyzetméterár - áll a luxus ingatlanok közvetítésével foglalkozó nemzetközi hálózat, az Engel and Völkers csütörtöki közleményében. A közlemény szerint nem szegte a magyarok horvátországi befektetési kedvét a Vir-szigeteki ingatlanbotrány. Horvátországban gyors ütemben, továbbra is élénk magyar érdeklődés mellett bővül az új építésű luxus ingatlanok piaca, bár a vevők több mint fele német.

Mozsár István, az Engel and Völkers hazai és a régiós képviseletének vezetője a közlemény szerint a horvát piacot még alakulónak nevezte, hiszen szavai szerint a taxistól a fodrászig mindenki foglalkozik ingatlanközvetítéssel. Hozzátette: leginkább a tengerparti luxusvillák és új építésű prémium kategóriás komplexumok iránt nagy az érdeklődés, ezeket akár négyzetméterenként 5000-6000 euró áron kínálják a befektetők. A régió piacát illetően Mozsár István elmondta, hogy az elmúlt 10 évben megháromszorozódtak a csehországi lakásárak, de a növekedés az utóbbi három évben Csehország európai uniós csatlakozását követően gyorsult fel.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?