Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Vezetőváltás a Commerzbank élén

2007.05.14. 10:41

Kozma András személyében júliustól új elnök-vezérigazgató áll a Commerzbank Zrt, élén. Ugyanettől az időponttól Hák-Kovács Tamás, a Bank jelenlegi elnök-vezérigazgatója a Commerzbank moszkvai leánybankját vezeti. A hazai menedzsment először áll majd kizárólag magyar szakemberekből.

Kozma András 1990-ben szerzett informatikai-mérnök diplomát, majd 1995-ben és 1996-ban a Budapesti és a Bécsi Közgazdaságtudományi Egyetemen zárta tanulmányait vállalat-gazdaságtan szakon. Szakmai pályafutása az Euler Hermes Magyar Hitelbiztosító Zrt-nél kezdődött. Egy, a Hypovereinsbanknál tett három éves kitérő után 2001 szeptembere óta Kozma az Euler Hermesnél ügyvezető igazgatóként illetve igazgatósági tagként tevékenykedik. A Commerzbank igazgatóságának tagja lesz júliustól Walter György is, aki korábbi feladatkörét vezérigazgató-helyettesként látja el.