Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Nyár végére felújítják a 6-ost Tolnában

MTI
2007.05.15. 11:29

A tervek szerint nyár végére elkészül a 6-os főút Tolna megyei szakaszának jelenleg folyó felújítása, és várhatóan őszre befejeződik az 56-os út déli határig történő felújítása is - közölte kedden az MTI érdeklődésére a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. szekszárdi projektirodájának vezetője.

Az uniós támogatással készülő két beruházás öt szakaszon zajlik, a 6-os főút dunaszentgyörgyi szakaszán kisebb csúszás várható az eredeti határidőhöz képest egy régészeti feltárás miatt - ismertette Szakács Béla.

Tájékoztatása szerint a két főút burkolatának teljes felújítását és kiszélesítését az uniós szabványnak való megfelelés tette szükségessé, ezután a korábbi 10 helyett 11,5 tonna tengelyterhelésre válnak alkalmassá a 7 méter széles, kétsávos utak.