Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Létrejön Európa második legnagyobb bankcsoportja

MTI
2007.05.18. 10:34

Az euróövezet legnagyobb, Európa második számú bankja alakulhat meg, amikor, várhatóan vasárnap, az olasz UniCredit Group és a szintén olasz Capitalia bank igazgatótanácsa jóváhagyja a két csoport részvénycserés egyesülését. Az UniCredit várhatóan úgy vásárolja fel a 20 milliárd eurós piaci értékű Capitaliát, hogy részvényenként 8 euró értékű saját részvényt ad tulajdonosainak, köztük az ugyancsak felvásárlási célponttál vált holland ABN Amro banknak, amely 8,6 százalékkal a Capitalia legnagyobb egyedi részvényese, mondták pénzügyi bennfentesek pénteken hírügynökségeknek.

Az UniCredit szédületes növekedése másfél éve kezdődött, amikor felvásárolta a német HVB csoportot, és annak Bank Austria Creditanstalt vezette közép- és kelet-európai ágazatával együtt a legnagyobbá vált ebben a térségben, és negyedik helyre került Európában. Mostani piaci értéke körülbelül 80 milliárd euró. A 100 milliárd eurós piaci értékű UniCredit-Capitalia együttesnél csak a brit HSBC marad nagyobb Európában.