Keddtől új cég a tőzsdén

MTI
2007.05.24. 16:12

Az RFV Regionális Fejlesztési, Beruházó, Termelő és Szolgáltató Nyrt. részvényeinek kereskedése május 29-én indul a Budapesti Értéktőzsdén. A 20 millió forint jegyzett tőkéjű társaság valamennyi részvényét, azaz kétezer darab, 10 ezer forint névértékű részvényt vezetnek be a tőzsdére.

Az idén ez lesz az első új bevezetés a BÉT-en, de várható, hogy még az első félévben az Orco Property Group és a Genex is megjelenik a tőzsdén. A három társaság januárban nyert összesen 76,12 millió forintnyi vissza nem térítendő támogatást a tőzsdei bevezetéshez a GKM pályázatán.

A tőzsdei bevezetéshez készült tájékoztató szerint az RFV részvényei jelenleg 62 százalékban Soós Csaba igazgatósági elnök és 38 százalékban Makra József vezérigazgató tulajdonában vannak. A cég tavaly alakult kft-ből rt.-vé, a tavalyi éves árbevétele 905,5 millió forint volt a 2005-ös 644,4 millió forint után. Az egyebek közt villamos energia szolgáltatást is nyújtó RFV célja a liberalizált energiapiacra való kilépés, aminek érdekében a társaság fogyasztói csoport létrehozásán dolgozik.