Forgalomterelés az M0 keleti szektor építése miatt

Index
2007.05.24. 16:33

Az M0 keleti szektor építése miatt egy egész csomópontrendszer forgalomelterelése kezdődött az M3 autópálya és az épülő M0 csomópontjában, közölte honlapján a Nemzeti Infrastruktúrafejlesztő Zrt. Május 23-tól lezárták a bal pályán a 2/B autóút csomóponti ágait. A Gödöllő felől érkezőknek a csomópontnál tovább kell hajtani az autópályán, és az 1 km-re lévő Szilas pihenőhelyen keresztül hajthatnak ki a Régi Fóti út felé, majd térhetnek rá a 2/B autóútra.

A közlemény szerint 2/B autóúton érkező járműveket Fótnál terelik le, így ezek a gépjárművek is a Szilas pihenőhelynél érhetik el legrövidebb úton az M3 autópályát. Ugyanezen csomópont rendszer építése miatt a Budapest felől érkezők a 2/B autóútról nem tudnak lehajtani Fót, és az ott lévő bevásárlóközpontok felé. A távolabbi úti célok (Vác, Dunakeszi) felé tartók a megszokott útvonalon hajthatnak tovább.

A kijelölt terelőutakat sárga alapszínű táblák jelzik. A terelőutak csak minimális úthossz növekedést okoznak, viszont csúcsforgalmi időszakokban az érintett alsóbbrendű úthálózat kisebb kapacitása miatt a Régi Fóti út és a Szilas pihenőhely térségében torlódások várhatóak. Ezért az M2-es érkező, a főváros felé tartó autósokat, hogy a 2/B autóúthoz érve jobbra, a 2 sz. főút (Váci út) felé hajtsanak tovább, így elkerülhetik a várakozást.