Aliz
6 °C
14 °C

Forgalomterelés az M0 keleti szektor építése miatt

Index
2007.05.24. 16:33

Az M0 keleti szektor építése miatt egy egész csomópontrendszer forgalomelterelése kezdődött az M3 autópálya és az épülő M0 csomópontjában, közölte honlapján a Nemzeti Infrastruktúrafejlesztő Zrt. Május 23-tól lezárták a bal pályán a 2/B autóút csomóponti ágait. A Gödöllő felől érkezőknek a csomópontnál tovább kell hajtani az autópályán, és az 1 km-re lévő Szilas pihenőhelyen keresztül hajthatnak ki a Régi Fóti út felé, majd térhetnek rá a 2/B autóútra.

A közlemény szerint 2/B autóúton érkező járműveket Fótnál terelik le, így ezek a gépjárművek is a Szilas pihenőhelynél érhetik el legrövidebb úton az M3 autópályát. Ugyanezen csomópont rendszer építése miatt a Budapest felől érkezők a 2/B autóútról nem tudnak lehajtani Fót, és az ott lévő bevásárlóközpontok felé. A távolabbi úti célok (Vác, Dunakeszi) felé tartók a megszokott útvonalon hajthatnak tovább.

A kijelölt terelőutakat sárga alapszínű táblák jelzik. A terelőutak csak minimális úthossz növekedést okoznak, viszont csúcsforgalmi időszakokban az érintett alsóbbrendű úthálózat kisebb kapacitása miatt a Régi Fóti út és a Szilas pihenőhely térségében torlódások várhatóak. Ezért az M2-es érkező, a főváros felé tartó autósokat, hogy a 2/B autóúthoz érve jobbra, a 2 sz. főút (Váci út) felé hajtsanak tovább, így elkerülhetik a várakozást.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?