Közös magyar-román fejlesztési program

Index
2007.06.21. 11:16

Az európai területi együttműködés keretében 224,5 millió euró európai hozzájárulással közös magyar-román fejlesztések indulhatnak, amelyek a határtérség gazdasági és társadalmi integrációjának erősítését szolgálják. A területi együttműködéseket az Európai Bizottság javasolja a tagállamoknak, az egész európai térség fejlesztése és kohéziója céljából.

A két ország határ menti megyéi működnek közre a határon átnyúló gazdasági és szociális kapcsolatok fejlesztése érdekében. Az egymás felé forduló megyékre, régiókra alapozó program a határ menti övezetek felzárkózását, integrációját, a térségbeli országok közötti együttműködés fejlesztését, illetve a helyi közösségek kohézióját hívatott erősíteni.

A program irányító hatóságát képviselő Nemzeti Fejlesztési Ügynökség a román Fejlesztési, Közmunka- és Lakásügyi Minisztérium - azaz a romániai Nemzeti Hatóság - közreműködésével a közös uniós fejlesztési lehetőségekről, a 2013-ig terjedő időszakra vonatkozó elképzeléseikről rendez Gyulán 2007. június 21-én tájékoztató konferenciát az érintettek számára.