Eleonóra
-1 °C
2 °C

420 Malév-charter lesz a nyáron

MTI
2007.06.27. 06:10

A Malév a nyári szezonra 420 charter járatra kötött szerződést a magyar utazási irodákkal, 14 százalékkal többet, mint tavaly – mondta Krizsán Gabriella, a légitársaság magyarországi értékesítési szervezetének vezetője. A charter úti célok között továbbra is a görög szigetek vezetnek, ide indul a legtöbb járat, ezeket követi a török riviéra, Spanyolország, illetve Szicília.

A Malév az idén 17 utazási irodával kötött a nyári szezonra charter szerződést, eggyel többel, mint egy éve. A légitársaság egész évi charterbevétele ugyanakkor a nyári szezon nagyobb járatszáma ellenére valamivel a tavalyi alatt várható a téli szezonban teljesített kisebb forgalom miatt.

Különlegesség, hogy június végétől 19 charterjáratot közlekedtet a Malév Japán 13 városából, a helyeket a japán utazási iroda értékesíti. A hosszú távú járatokat illetően Krizsán Gabriella elmondta: New York és Torontó szinte teljes foglaltsággal üzemel a nyáron, és a bangkoki gépre is nehezen lehet helyet kapni. A légitársaság oneworld-tagságának köszönhetően Budapestről egy átszállással Sydney-be is el lehet jutni, versenyképes áron, hasonlóképpen a legkeresettebb észak-amerikai célállomásokra az American Airlines hálózatán.