Aladár, Álmos
-1 °C
1 °C

A Concorde megszerezte az Aquilát

MTI
2001.06.18. 14:14
A Concorde Értékpapír Rt. 75 százalékra növelte részesedését a vállalati pénzügyi tanácsadó Aquila Kft-ben - közölte a Concorde a Magyar Tőkepiac hétfői számában.

A Concorde Rt. vállalati pénzügyi tanácsadói üzletága beolvad az önállóan működő új cégbe, az Aquila cégneve a jövőben Concorde Aquila Vállalati Pénzügyek Kft-re (Concorde Aquila Corporate Finance - CACF) változik - mondta Jaksity György, a Concorde ügyvezető igazgatója.

Hozzátette: az Aquila fennmaradó 25 százalékos tulajdonrészén a CACF felső vezetése, és egy pénzügyi befektető társaság osztozik.

A Concorde 1996 óta nyújt az Aquilával közösen tanácsadást kockázati tőkebefektetők számára. A Concorde 1997-ben vásárolta meg a cég 30 százalékos részesedését, melyet elsősorban a tanácsadói befektetői tanácsadó részleg gazdaságosabb működtetése végett növelt 75 százalékra.

A két társaság tavaly tanácsadóként irányította többek között a filmforgalmazó és multiplex üzemeltető vállalat, az InterCom 25 millió dolláros tőkeemelését, korábban pedig az Avonmore Pásztó tejipari vállalat tulajdonosainak, az Euroventures Hungary és a Hungarian Private Equity Fund cégeknek is nyújtott tanácsadói szolgáltatást.

Az ügyvezető igazgató közölte: tavaly az Aquila csaknem 80 millió forintos, a Concorde több mint 300 millió forintos árbevételre tett szert. Az idei forgalom az akvizíció kezdeti átmeneti időszaka miatt várhatóan nem éri el a tavalyi szintet.