Antal, Antónia
-1 °C
4 °C

Jackson papa megvette a Hegyeshalmi Ipari Parkot kaszinónak

MTI
2001.07.11. 18:16
Az amerikai Jackson-csoport a Hegyeshalmi Ipari Park Kft. új tulajdonosa; a társaságot annak összes jogával és kötelezettségével együtt eladták az atlantai székhelyű Bom Royal Distribution Inc.-nek. Erről a kft. korábbi többségi tulajdonosa, Hans Asamer osztrák vállalkozó nyilatkozik a Kisalföld című megyei napilap csütörtöki számában.

A vállalkozó a lapnak elmondta: a tulajdonosváltás megtörtént, a vételárra bankgaranciát kaptak, és megkezdődött a tervezés. A projekt finanszírozását a nagy-britanniai Boot Alap végzi majd, amely kapcsolatban áll egyebek között a Coca-Colával és a Jackson-csoporttal. A kft. jogi képviselője, Lascsik Ágoston az MTI-nek korábban adott nyilatkozatában közölte: a Las Vegas Európa-projekt keretében az amerikai befektetői csoport hozzávetőleg 1 milliárd dolláros invesztícióval szórakoztató központot szándékozik kialakítani az ipari park mintegy 170 hektáros területén.

A tervekben három szálloda és saját kaszinó szerepel. A beruházás révén 2500 munkahelyet teremtenének az osztrák határ közeli térségben. Az ipari parkban jelenleg egyetlen befektető sem tevékenykedik, a területen még nem építették ki az infrastruktúrát, viszont az M15-ös autóútról jól megközelíthető, mert lehajtási lehetőség van a park felé. A beruházás megkezdésének időpontja egyelőre kérdéses.

A Kristályváros elnevezéssel ismertté vált projekt kivitelezése a különféle engedélyek birtokában indulhat csak meg. Ezek beszerzésére a kaszinókoncesszióit is beleértve Hans Asamer vállalt kötelezettséget - tudatja a Kisalföld.