A brit nők munkakedve törhetetlen

2001.08.14. 10:13
A brit férfiak többet keresnek, mint a nők, a nők viszont elégedettebbek a munkájukkal - derült ki az egyik legnagyobb brit takarékbank és jelzáloghitelező, az Abbey National kedden nyilvánosságra hozott felméréséből.

A vizsgálat szerint a brit férfiak átlagos heti keresete 441 font, a nőké pedig 326 font (körülbelül 400 forint/font). Ugyanakkor a nők 26 százaléka rendkívül elégedett a munkahelyével és a munkájával. A férfiaknak csak 18 százaléka gondolja ezt. A férfiak 15 százaléka nyilatkozott úgy, hogy borzasztóan rosszul érzi magát a munkahelyén, míg a nőknek csak a 8 százaléka számolt be erről. A brit férfiak 51 százaléka kap díjazást a hivatalos munkaidőn felüli munkáért, míg a nőknek csak a 37 százaléka.

A bank felmérése szerint a brit férfiak 34 százaléka maradna szívesen otthon a gyerekekkel, feladva munkahelyét, míg a nőknek csak a 33 százaléka érez ehhez kedvet. Utóbbit talán magyarázza egy ellenőrző kérdésre kapott válasz: a nők a legjobban az unalomtól tartanak az otthonlétben, míg a férfiak többsége nem fél az otthoni unalomtól.