Cáfolják, hogy a lengyelek szakítottak volna a Mollal

MTI
2001.11.14. 16:28
A Nafta Polska szóvivője az MTI kérdésére határozottan cáfolta a Gazeta Wyborcza című napilap szerdán közölt, nem hivatalos értesülését, amely szerint a PKN Orlen privatizációját bonyolító állami cég még szerdán megszakítja a kizárólagos tárgyalásokat a Mol Rt.-vel a plocki nagyvállalat 17,58 százalékának eladásáról.

Krzysztof Mering, a részvénytulajdonos Nafta Polska szóvivője hamisnak minősítette az információt. Leszögezte, hogy a Mol Rt.-nek adott kizárólagosság változatlanul érvényben van, a tárgyalások folynak, de döntés még nincs. Arra nem tudott választ adni, hogy döntés mikorra várható.

Dariusz Chomka, a Mol lengyelországi sajtókapcsolatokért felelős képviselője az MTI érdeklődésére azt mondta szerdán, hogy neki sincs tudomása a tárgyalások tervezett megszakításáról. Közölte, hogy a Mol képviselői előző nap tárgyaltak Varsóban, a PKN Orlen elnöke pedig a múlt héten járt Budapesten, és úgy nyilatkozott, hogy jól haladnak a tárgyalások.

A Gazeta Wyborcza azt írta, hogy a PKN Orlen, a Mol Rt. és a Nafta Polska október eleji megállapodása értelmében a tárgyalások első hónapja után döntést kell hozni arról, hogy folytatják-e megbeszéléseket. Miután azonban a tárgyalások egy helyben topognak, előrelépés nincs, megszakítják azokat - állította a lap egy meg nem nevezett informátorára hivatkozva. A Gazeta Wyborcza idézte Wieslaw Kaczmarek kincstárügyi miniszter nyilatkozatát, mely a Trybuna című baloldali lapban jelent meg. Eszerint a miniszter azt mondta, hogy a részvényeladás kedvezőtlen lehet a lengyel nehézvegyipari üzemek szempontjából