Albert, Lipót
3 °C
12 °C

Nőtt a Mol gázüzletágon elszenvedett vesztesége

MTI
2002.01.29. 13:49
A Mol Rt. gázüzletágon elszenvedett vesztesége tavaly kis mértékben meghaladta a 2000. évi 117 milliárd forintot - mondta Mosonyi György, a társaság vezérigazgatója keddi sajtótájékoztatóján.

A Mol továbbra sem változtatott azon a múlt év novemberi előrejelzésén, hogy az olajüzletágon realizált nyereség nem kompenzálta a gázüzletág negatív eredményét.

A cég várakozásai szerint az idei évben a veszteség már nem lesz olyan nyomasztó mértékű, mint az elmúlt két évben, ennek ellenére a gázüzletág értékesítése továbbra is a stratégiai célok között szerepel - közölte a vezérigazgató.

Hernádi Zsolt elnök vezérigazgató ezt azzal egészítette ki, hogy reálisnak tartják a Magyar Energia Hivatal előrejelzését, amely szerint az üzletág vesztesége eltűnhet, ha 2002 július elsején 12 százalékkal emelkedik a gáz kiskereskedelmi ára.

A Mol Rt. pedig minél nagyobb mértékben szeretne megszabadulni a szabályozott piac alapján működő gázüzletágtól, mert továbbra is nagyobb lehetőséget lát az olaj- és vegyiparban.

Hernádi Zsolt az MTI-nek elmondta: egyelőre senkivel sem folytatnak exkluzív tárgyalásokat a gázüzletág értékesítéséről. Hernádi azt is hangsúlyozta, hogy a gázüzletág eladásánál az érték maximalizálása a lényeg, nem a minél hamarabbi bevétel.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?