Timót, Xénia
-4 °C
3 °C

A kormány továbbra is megvenné a Mol gázüzletágát

MTI
2002.01.31. 15:19
Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön azt mondta, hogy a kormány fenntartja ajánlatát a Mol gáz üzletágának megvásárlására.

- Ajánlatunk van a Mol számára, hogy megvesszük a gázszolgáltató rendszert, a vezetékrendszert és a gázfeltáró és -termelő kapacitást - idézte a kormányfőt a Reuters hírügynökség.

- A tárgyalások haladnak, a kormány ajánlata nagylelkű - mondta Orbán Viktor a külföldi tudósítóknak rendezett budapesti sajtóbeszélgetésén.

A Dow Jones hírügynökség szerint hozzátette, hogy nemzetközi vállalatok is érdeklődnek. A Dow Jones szerint a Gaz de France-ra és a német Ruhrgasra utalt, amelyek tavaly jelezték, hogy érdeklődnek a Mol gázüzlete iránt.

A kormány most szociális és politikai kérdésként kezeli a gáz árát - mondta a kormányfő. Ennek megfelelően a kormány a költségvetésből fogja pótolni a gázüzlet veszteségét, ugyanis az alacsony jövedelmű fogyasztóknak adandó közvetlen támogatást nem tartja hatékony megoldásnak. Úgy véli, az az átlátható módszer, ha egy százszázalékos állami vállalat veszteségét közpénzből finanszírozzák - írta a Dow Jones.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!