Hedvig
7 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A kormány továbbra is megvenné a Mol gázüzletágát

MTI
2002.01.31. 15:19
Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön azt mondta, hogy a kormány fenntartja ajánlatát a Mol gáz üzletágának megvásárlására.

- Ajánlatunk van a Mol számára, hogy megvesszük a gázszolgáltató rendszert, a vezetékrendszert és a gázfeltáró és -termelő kapacitást - idézte a kormányfőt a Reuters hírügynökség.

- A tárgyalások haladnak, a kormány ajánlata nagylelkű - mondta Orbán Viktor a külföldi tudósítóknak rendezett budapesti sajtóbeszélgetésén.

A Dow Jones hírügynökség szerint hozzátette, hogy nemzetközi vállalatok is érdeklődnek. A Dow Jones szerint a Gaz de France-ra és a német Ruhrgasra utalt, amelyek tavaly jelezték, hogy érdeklődnek a Mol gázüzlete iránt.

A kormány most szociális és politikai kérdésként kezeli a gáz árát - mondta a kormányfő. Ennek megfelelően a kormány a költségvetésből fogja pótolni a gázüzlet veszteségét, ugyanis az alacsony jövedelmű fogyasztóknak adandó közvetlen támogatást nem tartja hatékony megoldásnak. Úgy véli, az az átlátható módszer, ha egy százszázalékos állami vállalat veszteségét közpénzből finanszírozzák - írta a Dow Jones.