Szilvia
5 °C
16 °C

A Lehel Csarnok üzlethelyiségeinek 98 százalékát már bérbe adták

MTI
2002.02.08. 11:34
Ünnepélyes keretek között adta át rendeltetésének pénteken Tóth József kerületi polgármester Budapest új élelmiszerpiacát, az angyalföldi Lehel Csarnokot.

Tóth József az átadást megelőző sajtótájékoztatón elmondta: a régi Lehel Piac helyén felépült 43 ezer négyzetméteres csarnok három szintjén 349 üzlethelyiség várja a vásárlókat. Az őstermelők 402 négyzetméteren árusítanak.

A polgármester tájékoztatása szerint a csarnok építése 2000 augusztusában kezdődött meg. A beruházás nettó értéke csaknem 5 milliárd forint, melynek 60 százalékát a XIII. kerületi önkormányzat finanszírozta, a többit pedig a csarnok kereskedőinek használatbavételi díjaiból fedezték.

A csarnokban kereskedők 60 százaléka árusított a régi Lehel Piacon is, a többiek pedig új bérlők. A csarnok üzlethelyiségeinek 98 százalékát már bérbe adta a tulajdonos kerületi önkormányzat által megbízott üzemeltető kft.

A háromszintes csarnok a metróállomásról, a Váci útról és az épülethez kapcsolódó, 400 autó befogadására alkalmas parkolóból egyaránt megközelíthető. Az új csarnok megnyitásával a Lehel téri ideiglenes piac megszűnik.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?