Gál
10 °C
21 °C
Index - In English In English Eng

A Lehel Csarnok üzlethelyiségeinek 98 százalékát már bérbe adták

MTI
2002.02.08. 11:34
Ünnepélyes keretek között adta át rendeltetésének pénteken Tóth József kerületi polgármester Budapest új élelmiszerpiacát, az angyalföldi Lehel Csarnokot.

Tóth József az átadást megelőző sajtótájékoztatón elmondta: a régi Lehel Piac helyén felépült 43 ezer négyzetméteres csarnok három szintjén 349 üzlethelyiség várja a vásárlókat. Az őstermelők 402 négyzetméteren árusítanak.

A polgármester tájékoztatása szerint a csarnok építése 2000 augusztusában kezdődött meg. A beruházás nettó értéke csaknem 5 milliárd forint, melynek 60 százalékát a XIII. kerületi önkormányzat finanszírozta, a többit pedig a csarnok kereskedőinek használatbavételi díjaiból fedezték.

A csarnokban kereskedők 60 százaléka árusított a régi Lehel Piacon is, a többiek pedig új bérlők. A csarnok üzlethelyiségeinek 98 százalékát már bérbe adta a tulajdonos kerületi önkormányzat által megbízott üzemeltető kft.

A háromszintes csarnok a metróállomásról, a Váci útról és az épülethez kapcsolódó, 400 autó befogadására alkalmas parkolóból egyaránt megközelíthető. Az új csarnok megnyitásával a Lehel téri ideiglenes piac megszűnik.