A Guinness csökkenteni próbálja a csapolási időt

MTI
2002.02.28. 09:22
A Guinness sörgyár olyan technológián dolgozik, melynek révén a nevét viselő sör csapolási ideje a töredékére csökkenthető. Az ügy hátterében az áll, hogy a mai fiatal fogyasztók többsége azért nem rendeli a híres barna sört, mert pohárba csapolása rendesen túl sok időt, mintegy két, két és fél percet igényel.

A Guinness márkát tulajdonló Diageo italipari csoport illetékesei szerint ma már nem ritka a brit és az ír szigeteken az olyan kocsma, ahol nem is mérnek Guinnesst. A vendéglátóipari egységek közönsége egyre inkább áttér a bor, a rövidek és a koktélok fogyasztására. A hordós Guinness forgalma hazájában mintegy 4 százalékkal esett vissza a múlt évben - írja a Reuters.

Ha sikerrel járnak az itallal kapcsolatos kísérletek, úgy hamarosan 20 másodperc körül csapolnak egy korsóval a sörből, s ezt a gyorsaságot a minősége sem sínyli meg. Ezzel egész marketingjén is változtatni kell, hiszen a Guinness kiválóságát lassú "elkészítési módjához" is kapcsolták.