Szilvia
5 °C
16 °C

A Marconi részvényekkel fizetné ki hitelezőit

MTI
2002.05.16. 14:42
A Marconi adósságainak elengedése fejében hajlandó részvényeit, és ezzel a cég ellenőrzését átadni a hitelezőknek.

A Marconi az elmúlt évben súlyos helyzetbe került a vállalati informatikai kiadások csökkenése miatt, a hitelezőkkel folytatott tárgyalásokon a négymilliárd font-sterlinges adósság ellenében részvénycserét ajánlott fel.

A vállalat az elmúlt évet 5,7 milliárd fontos veszteséggel és súlyos forgalomvisszaeséssel zárta. A Marconi profiltisztítási programoja keretében értékesíti a főtevékenységétől távolabb eső üzletágakat.

A Marconi-részvényének árfolyama, mely a "szép időkben" még 12 font körül mozgott, a mai kereskedés folyamán 15 százalékkal 7,75 centre süllyedt a londoni tőzsdén. Részvényének árfolyama alapján a Marconi piaci értéke 263 millió font-sterlingre tehető. Egykor a vállalat még harmincmillárdot ért.

A vállalat ügyfélköre főként a vállalati telekommunikációs berendezés beruházók köréből Került ki. Az ilyen jellegű kiadások általános csökkenése súlyosan érintette a cég üzletét.

A Marconinak 2,2 milliárd font-sterling banki szindikált hitel tartozása és 1,8 millárd dollár kötvénytartozása van. A 6,375 százalékos 2010-es lejáratú euró kötvény jelenleg a névérték 33 százalékán forog. A hitelezőkkel folytatott tárgyalások középpontjában a Marconi új üzleti stratégiájának a kidolgozása áll.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?