Gyöngyi
6 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A szeptemberi terrortámadás 12 milliárd dolláros kárt okozott a légiközlekedésnek

MTI
2002.05.29. 12:45
Az Egyesült Államok ellen szeptemberben végrehajtott terrortámadások következményeként több mint 12 milliárd dolláros veszteséget szenvedett tavaly a menetrend szerinti légiközlekedés a világon.

A Nemzetközi Polgári Repülési Szervezet (ICAO) becslése szerint a menetrend szerinti forgalomban a működési bevételek 7,1 százalékkal 305,3 milliárd dollárra estek vissza. A működési kiadások ezzel szemben csupán 0,5 százalékkal csökkentek, 316,2 milliárd dollárra.

Az ENSZ szakosított szervezetének számításai szerint a szubvenciók, kamatok és más költségek figyelembe vételével a nettó veszteség a működési bevétel 3,9 százalékának felelt meg. 2000-ben még a működési bevétel 1,1 százalékának megfelelő, 318 millió profit keletkezett.

2001. szeptember 11. után különösen az észak-amerikai légi forgalom esett vissza erősen. A terrortámadások után ott a veszteség 8,7 százalékos volt, míg a világ többi részén 0,3 százalékos.