Orsolya
7 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A WorldCom-botrány piaci fogadtatása

Napi Online
2002.06.26. 12:31
A BUX értéke délben 7275,47 pont volt, ez 280,07 pontos veszteség a hétfői záráshoz képest. A napon belüli erősödés gyakorlatilag elfogyott, 6,90 pontra zsugorodott.

Európa konszolidálódni látszik: Footsie 2,46, a DAX 4,44, a CAC-40 4,15 százalékos veszteséget mutat, ennél már voltak mélyebben is ma. A WorldCom keverte botrányt Milánó heverte ki legkönnyebben, a MIB30 vesztesége a legkisebb, 2,44 százalék. Madrid 2,79, Amszetrdam 4,45, Stockholm 3,26, Zürich pedig 3,81 százalékos veszteséget kénytelen lenyelni.

Az euró jegyzése az amerikai dollárhoz képest a 99,4 centes csúcshoz után az utóbbi percekben 98,95 centre csökkent. A jelek szerint az erősödés 99,0 centen megállapodott.

A londoni, frankfurti, párizsi, tokiói tőzsdeindexek zuhanásával szemben az arany unciánkénti jegyzése az azonnali piacon - magyar idő szerint a reggeli órákban - 1,9 százalékkal 325,50 dollárra emelkedett Londonban.

A japán távközlési szektor azonnal áreséssel reagált a WorldCom-hírekre. A legnagyobbak közül a NEC Corp. értéke 3,2 százalékos esés után három és féléves mélypontra csökkent, annak ellenére, hogy a cég vezetői deklarálták: semmilyen üzleti viszonyban sem voltak a WorldCommal.

A Fujitsu Ltd. számára 40 millió dollár veszteséget jelent az amerikai bejelentés, a cég papírjai a zárásra 4,37 százalékot vesztettek értékükből. A Fed nyíltpiaci bizottsága (FOMC) kétnapos ülésének végeztével ma általános vélemény szerint várhatóan érintetlenül hagyja a 40 éves mélyponton lévő 1,75 százalékos egynapos irányadó hitelkamatot.

Az amerikai valuta hirtelen bekövetkezett gyengülése a magyar tőzsdei szereplők közül a dollárban is exportálókat viselheti meg leginkább. A zöldhasú gyengülése miatti veszteséget azonban a fedezeti ügyletek érdemben csökkenhetik.