Judit
2 °C
7 °C

Huszty András az új Malév-elnök

MTI
2002.07.29. 13:13
Huszty Andrást választották a Malév igazgatóságának új elnökévé a testület hétfői alakuló ülésén - tájékoztatta közleményben a társaság az MTI-t. Az új testületet a légitársaság hétfői rendkívüli közgyűlésén választották meg, miután a korábbi tagokat visszahívták tisztségükről.

A tulajdonos, az Állami Privatizációs és Vagyonkezelő Rt. igazgatósága legutóbbi ülésén tudomásul vette, hogy Szarvas Ferenc, a Malév igazgatóságának eddigi elnöke igazgatósági tagságáról lemondott.

A közgyűlésen az ÁPV Rt. képviselője azt indítványozta, hogy az igazgatóságából hívják vissza Halasi Tibort, Herbst Árpádot, Seres Bélánét, Spéder Zoltánt, Hernádi Zsoltot, Murányi Ernőt, Polgárné Mohácsy Zsuzsannát és Kiss Lászlót.

Helyettük választották meg új tagnak Balogh Andrást, Barinkai Pétert, Bencze Pétert, Huszty Andrást, Enyedy Balázst, Erdős Endrét, Gönczi Jánost, Marosi Györgyöt, Nyíri Ivánt, Szedlacskó Zoltánt és Váradi Józsefet.

Az ÁPV Rt. javaslatot tett a Malév Rt. új felügyelő bizottságának összetételére is, amelyet a közgyűlés elfogadott. A testület új tagjai Goldfárth József, Költő Magdolna, Szigetvári Viktor, Szlávnits László és Virág Attila lettek. Gálszécsy András, Csorba Béla, Háy György és Kozek Adolfné továbbra is a felügyelő bizottság tagjai maradtak. Elnökké Virág Attilát választották az új felügyelő bizottság alakuló ülésén.

Az ÁPV Rt. a Malév könyvvizsgálójának tekintetében nem javasolt változást, a légitársaság könyvvizsgáló cége így a továbbiakban is a Pricewaterhouse Coopers Kft.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?