Árpád
-2 °C
3 °C

A nemzeti fejlesztési terv szeptember közepén kerül a kormány elé

MTI
2002.08.08. 15:16
A nemzeti fejlesztési terv első olvasata szeptember 15. után kerül a kormány elé, a dokumentum év végére nyeri el végleges formáját - közölte Baráth Etele, a Miniszterelnöki Hivatal nemzeti fejlesztési tervért felelős politikai államtitkára sajtótájékoztatóján.

A terv öt program támogatható projektjeit határozza majd meg, amelyeket az európai uniós csatlakozás után az illetékes tárcáknak végre kell hajtaniuk.

A gazdaságélénkítés, az infrastruktúra, a humánerőforrás, az agrár- és vidékfejlesztés, illetve a területfejlesztés operatív programjának tartalmi összhangját a hivatal teremti meg.

- Amennyiben az egyre nehezebben elnyerhető uniós támogatások fegyelmezett rendszerébe Magyarország a nemzeti fejlesztési tervvel nem tud beilleszkedni, akkor a csatlakozás első évében akár nettó befizetővé is válhat - jelezte az államtitkár.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?