Nagyhallal bővül az ingatlanközvetítői piac

2013.08.13. 14:22

Stratégiai döntésre jutott a vidéken erős Openhouse Országos Ingatlan Hálózat és az elsősorban a fővárosban jelentős CDC Ingatlanhálózat - írja a portfolio.hu.

Az egyenként mintegy 13 000 ingatlan-darabszámú portófólióval rendelkező hálózatok ezentúl együttműködés keretében kínálják nem csak a rendszerükben lévő ingatlanokat, de szolgáltatásaikat is, közölték a cégek közös közleményükben. A hazai ingatlanközvetítői piacon így az Otthon Centrum és a Duna House mellé egy újabb erős versenytárs zárkózott fel.

"A CDC Ingatlan irodái Budapesten a hálózatfejlesztésnek köszönhetően széleskörűen elérhetőek és régi törekvésünk volt, hogy a házat, lakást, telket, albérletet kereső és értékesíteni kívánó ügyfeleink részére az ország nagyobb városaiban is elérhetőek legyünk." - nyilatkozta Radics Edit, a CDCI vezetője. "Az Openhouse CDC Ingatlan stratégiai együttműködése révén a két cég országos lefedettsége megvalósul."

Az Openhouse, amely elsősorban vidéken számít a harmadik legjelentősebb ingatlanközvetítői hálózatnak, valamint a CDCI, amely Budapesten tekinthető jelentősnek, úgy valósítja meg rövidtávon a portfólió bővülést, hogy megjeleníti saját kínálatát partnere weboldalán, valamint ingatlanadatbázisában is.

A hirtelen növekedés a felhasználók javát is szolgálja, állítják a cégek vezetői, hiszen keresztértékesítés keretében az Openhouse ügyfelei jóval bővebb fővárosi kínálatból válogathatnak, míg a CDCI-t felkereső budapestiek könnyebben találnak maguknak vidéki ingatlant is.

A cégek a hitelezés területén szintén felhasználják egymás kapcsolati tőkéjét és az ügyfeleik érdekében a pénzintézeteknél kialkudott kedvezményes konstrukcióikat. Ily módon az együttműködés mindkét hálózatnak és mindkét hálózat vevőkörének előnyére válik - akik júliustól már több mint 25 000 ingatlant böngészhetnek az irodák honlapjain.