Ödön
2 °C
11 °C

A XIII. kerületben épül a legtöbb új lakás

2018.08.30. 14:08

Budapesten évek óta a XIII. kerületben épül a legtöbb lakás, most viszont a Budapesti Lakáspiaci Riport térképe alapján az is látszik, hogy a fejlesztők a belvároshoz közeli kerületeket, például a VIII., a IX., és a XIV. kerületet is kedvelik, Budán pedig nagyon népszerű a XI. és a III. kerület is – írja a Portfolio.hu.

Forrás: Budapesti Lakáspiaci Riport / Portfolio.hu
Forrás: Budapesti Lakáspiaci Riport / Portfolio.hu

Budapesten jelenleg nagyjából 20 ezer lakás építése zajlik vagy van tervben, de ezek nagy része már az építkezés előtt elkelt, így a 2017 második negyedéves adatok szerint jelenleg nagyjából 7 ezer új lakás közül lehet választani. 

A belvároshoz közelebbi kerületek azért lehet népszerűbbek, mert az alacsonyabb kereslet és alacsonyabb árak miatt a fejlesztők fajlagosan kisebb profitot tudnak realizálni a külső kerületekben, és az itt épülő lakásokat hosszabb ideig tarthat eladni is.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?