Jenő
-3 °C
6 °C

Ötödik hónapja növekszik az építőipar

2018.10.15. 10:15

2018 augusztusában az építőipari termelés volumene a nyers adatok szerint 24,4 százalékkal meghaladta az egy évvel korábbit, és az előző hónaphoz képest is 1,9 százalékkal bővült. Ez azt jelenti, hogy a teljes ágazat már az ötödik hónapja növekszik  – derül ki a KSH friss adataiból.

2018 augusztusában az előző év azonos hónapjához képest az épületeké 10,1, az egyéb építményeké 46,8 százalékkal. Az épületeknél ipari, kereskedelmi és lakóépületek építése, az egyéb építményeknél továbbra is út-, vasút- és közműépítések eredményezték a növekedést. A két index közötti különség az uniós források miatt van, ugyanis EU-s forrásból sok építmény épült meg mostanában.

A megkötött új szerződések volumene 4,3 százalékkal nőtt, ami alapján idén . Az építőipari vállalkozások augusztus végi szerződésállományának volumene 58,8 százalékkal meghaladta az egy évvel korábbit. Az épületek építésére vonatkozó szerződések volumene 1,7, az egyéb építményeké 79,8 százalékkal nagyobb volt, mint egy évvel azelőtt.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?