Eladták az állami felszámolócéget

2009.10.08. 07:32
A Pénzügyminisztérium által 1991-ben létrehozott Reorgot 55 millió forintért adták el Meyra Kft.-nek. A Reorg tőkéjét harminc napon belül 120 millió forinttal emelik.

A válságkezelésben jól ismert Meyra Kft. összesen 55 millió forintért vásárolta meg a Reorg Válságkezelő és Felszámoló Kft.-t. A cég tengerentúli befektetőkből álló tulajdonosi köre - a vállalat szerződési kötelezettségének megfelelően - a vásárlást követő 30 napon belül 120 millió forinttal emeli a társaság alaptőkéjét.

Kihasználva a szeptember 1-jén életbe lépett új csődtörvény lehetőségeit, a Reorg tevékenységében központi szerepet kap a jövőben az eladósodott cégek megmentése, a reorganizáció, a válságmenedzselés, a vagyonfelügyelet, a csődmenedzselés, valamint a a vállalati működés helyes irányba fordítása, turn around menedzsment.

A tulajdonosok által elvárt szolgáltatási színvonal elérése érdekében a szakértői állományt a jelenlegi munkavállalók megtartása mellett Nyugat-Európában és az Egyesült Államokban gyakorlatot szerzett felszámoló specialistákkal bővítik. A cég változatlan néven folytatja a tevékenységét.

A PM 1991-ben hozta létre a mai Reorg-csoport elődjét. A Reorg Gazdasági és Pénzügyi Zrt. az ország legnagyobb felszámolócége lett, célja a nehéz helyzetbe került állami vállalatok segítése. A csoporthoz ma már féltucatnyi különféle vállalkozás - például a Kvantum Faktor Zrt., illetve a Reorg Faktor Zrt. - tartozik.