Fapados buszjegyárakra épít az Orangeways

2009.10.15. 07:44

A fapados légitársaságok által alkalmazott jegyárstratégiát vezeti be január elsejétől az Orangeways, azaz a viteldíjat a busz foglaltságától, illetve a járat indulásáig fennmaradó időtől függően állapítják meg. Aki hetekkel, hónapokkal az indulás előtt foglal helyet valamelyik nemzetközi járatra, jelentős kedvezményben részesülhet - tájékoztatta a Napit Kovács Miklós, a buszcég vezérigazgatója.

ow

A 64 autóbuszt üzemeltető cég az év első kilenc hónapjában 190 ezer utast szállított járatain, árbevétele elérte 730 millió forintot. A gazdasági válság nyomán sokan váltottak autóról buszra, így a harmadik negyedévben kilencvenezerre ugrott a nemzetközi járatok utasainak száma, ami 365 millió forint bevételt eredményezett.

A szarajevói tömegközlekedés megszerzése után a figyelem Romániára összpontosul, ahol a helyközi járatok üzemeltetését az a cég végezheti, amelyik a licit során a legkedvezőbb ajánlatot teszi.

Bár a szaktárca a közelmúltban nemet mondott a magyarországi privát távolsági buszjáratok indítására, a társaság - amely bevételeinek mintegy harmadát már a belföldi piacon szerzi - továbbra is gőzerővel készül prémium szintű hazai személyszállítási szolgáltatásainak elindítására. A tervekben 1000-1500 saját és alvállalkozói busz üzemeltetése szerepel, ami az országos állomány 15 százalékának felelne meg. A társaság három év alatt annyira meg akar erősödni, hogy méltó ellenfele legyen a 2012-es piacnyitásra váró nemzetközi cégeknek - fogalmazott Kovács.