Jolán
2 °C
4 °C

Az OMV nyert, mégis a Molnál tankolnak az állami szervek

2010.01.02. 07:41
Még nem tudják a vidéki kapitányságok, hogy honnan szerzik be az üzemanyagot a járőrözéshez az új évben - írja a Magyar Nemzet.

Az állami szervek tankolására kiírt pályázatot az osztrák OMV nyerte, egy kormányrendelet ugyanakkor arra kötelezi a rendvédelmet, hogy a nemzetbiztonsági védelem alá eső Moltól vegyenek benzint vagy gázolajat.

Az osztrák cég hazánkban mindössze 170 benzinkutat üzemeltet, ami a vidéki kapitányságok számára komoly gondot jelenthet. Barcsról például Pécsre kellene járni tankolni, ami oda-vissza 130 kilométeres utat jelent. Ami a tűzoltóságot illeti, a vidékieket nem érinti a rendelkezés, a lényegesen több benzint fogyasztó fővárosi egységeket azonban igen - mondta a lapnak Dobson Tibor.

A Tűzoltószövetség szóvivője azt állítja, csak néhány napja kaptak hivatalos értesítést a változásról, és még azt sem tudták felmérni, merre vannak az OMV-kutak. A Mol lehetőséget adott arra, hogy az ügy rendezéséig az ő állomásaikon tankolhassanak. Az ORFK hétfőre ígért tájékoztatást arról, hogy miként biztosítható hosszú távon a biztonságos üzemanyag-ellátás.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?