Hortenzia, Gergő
-1 °C
8 °C

Hárommilliárdos állami támogatást adunk a BP-nek

2010.01.05. 07:30 Módosítva: 2010-01-05 07:35:35
Az üzleti szolgáltatások átalakítása címén 3,03 milliárd forint támogatást kap a British Petroleum (BP) olajipari tröszt a mintegy ezer embert foglalkoztató budapesti szolgáltató központjának létesítéséhez - derül ki a Gazdasági Közlönyből.

A kormány egyedi döntése alapján a Beruházás-ösztönzési Célelőirányzatból nyújtott támogatást Bajnai Gordon miniszterelnök 2009 márciusában jelentette be. A támogatást közvetlenül a BP Business Service Centre Kft. kapja meg.

A központ 2009 novemberében nyílt meg 100 alkalmazottal. A foglalkoztatottak számát négy év alatt növelik ezerre.

A márciusi bejelentés alkalmából tartott sajtótájékoztatón Richard Hookway, a BP finomító és marketing üzletágának pénzügyi vezetője azt mondta: a budapesti szolgáltatóközpont nem egyszerű call center, átfogó szolgáltatásokat nyújt az ügyfeleknek az üzleti és a pénzügyi kapcsolatok területén. A pénzügyi  vezető kitérő választ adott arra a kérdésre, hogy mekkora összegbe került a  szolgáltatóközpont létrehozása.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?