Fülöp, Evelin
EUR 394,56 Ft
USD 369,50 Ft
13 °C
27 °C

Olcsóbb kiszállni az új hitelekből

2010.04.13. 07:53 Módosítva: 2010.04.13. 07:55
Immáron a tőketartozásra vetített egy-két százalékért is kiszállhatnak ingatlanhiteleikből a lakossági ügyfelek. A bankok ugyanis hozzáigazították kondícióikat a bő egy hónapja hatályos törvényi előírásokhoz, írja a Világgazdaság.

A lap keddi számában összehasonlította több bank feltételeit. A Világgazdaság ez alapján megállapította, hogy bár drasztikusan csökkentek a hitelintézetek által felszámított előtörlesztési díjak, több piaci szereplő is a jogszabály által megengedett maximális mértéket vezette be.

A törvény rendelékezései szerint a jelzáloghiteleknél is a tőketartozás legfeljebb 2,5 százalékát kérhetik el a bankok pluszköltségeik fedezésére, de csak akkor, ha jelzáloglevéllel fedezett a kölcsön, és a kamatperióduson belül törlesztene az ügyfél. A többi jelzáloghitelnél 2 százalék, az egyéb hiteleknél 0,5 százalék a korlát - idézi fel a lap a jogszabályi feltételeket.  

A cikk kitér arra is: a csökkentett előtörlesztési díjaknak ugyanakkor most még vélhetően nincs drámai hatásuk a bankok díjbevételeinek alakulására. A gálánsabb ajánlatok kizárólag az új, március elseje után megkötött szerződésekre érvényesek.

Az előtörlesztés szempontjából érdekesebb, régebben folyósított hiteleknél pedig nem is nagyon igyekeznek érvényesíteni az új feltételeket a bankok - olvasható a lapban.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Biztosítás