Albert, Lipót
3 °C
12 °C

340 forint fölött lesz a benzinár

2010.05.03. 14:12
A Mol szerdán bruttó négy forinttal megemeli a benzin nagykereskedelmi listaárát, miközben a gázolaj nyolc forinttal drágul.

Szerdán (2010. május 5-én) nulla órától 4 forinttal emeli a Mol a benzin nagykereskedelmi listaárát, miközben a gázolaj ára 8 forinttal kúszik feljebb - tudta meg a Portfolio.hu. Ez azt jelenti, hogy az olajcég a benzin literjét a kiskereskedőknek listaáron bruttó 324,5 forintért, a gázolajat pedig bruttó 304,9 forintért adja majd.

Bár az egyes kutak árképzése egymástól eltérő, az autósok nagyjából ugyanilyen mértékű, 4-8 forintos árváltozással szembesülnek majd szerdától az állomásokon. Ez azt jelenti, hogy a benzint átlagosan valahol 341-342, a gázolajat pedig átlagosan 320-321 forint környékén tankolhatjuk literenként. Az áremelést a termékárak világpiaci emelkedése és a forint gyengülése közösen okozta, s az nem mondható meglepőnek

Az előző heti záró értékéhez képest múlt péntek délutánig 0,6 százalékot emelkedett dollárban mérve a benzin ára, miközben a gázolajé 1,3 százalékkal kúszott feljebb. A forint mindeközben kissé gyengült a dollárral szemben (az előző pénteki 197,4 után 201,3 körül zárta a múlt hetet), így forintban mérve a benzin jegyzésára 2,5, a gázolajé pedig 3,3 százalékot drágult.

A Mol már egy ideje nem változtatott az üzemanyagok nagykereskedelmi listaárain (utoljára 2010. április 8-án történt egy emelés). Az utolsó árdöntés bázisához képest (ez a benzin és a gázolaj esetében is esetében 2010. április 2.) a múlt péntek délutánig a benzin 2,6, a gázolaj pedig 6,7 százalékkal drágább lett a világpiacon forintban mérve.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?