Vereczkey kerül a VÁTI élére

2010.08.13. 15:27
Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter 2010. augusztus 14-i hatállyal Vereczkey Zoltánt nevezte ki a VÁTI Magyar Regionális Fejlesztési és Urbanisztikai Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatójává.

Az előző vezető, Benedek János közös megegyezéssel távozott a társaság éléről, a feladatok átadás-átvétele 2010. augusztus 13-án megkezdődött.

Az átadás-átvétellel kapcsolatban a tárca augusztus 3-án azt közölte: az eljárás részeként azonnali vizsgálatot indít a VÁTI működését, gazdálkodását illetően a Kft. korábbi, vélhetően szabálytalan beszerzési- és szerződéskötési gyakorlatáról szóló sajtóhírek kapcsán.

A pénteken kiadott közlemény szerint az új ügyvezető igazgatótól a minisztérium többek között a VÁTI hatékony és átlátható működtetését várja.

Vereczkey Zoltán a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara alelnöke és a Magyar Közúti Fuvarozók Egyesületének elnöke. A közlemény szerint a minisztérium olyan vezetőt kívánt kinevezni a VÁTI élére, "akit szakmai múltja különösen alkalmassá tesz a hazai kis- és középvállalkozások helyzetének előmozdítására".