A Magyar TUI nem szervez több utat

2010.08.27. 09:35

Gyerő Krisztina a Magyar TUI Kft. cégvezetője megerősítette azt a szerdán napvilágot látott hírt, mely szerint a Magyar TUI Kft. felhagy az utazásszervezéssel – írja a Turizmusonline. Az idén hatályba lépett áfatörvény okozta, több utazásszervező által is nehezményezett ellentmondásokra utalva Gyerő elmondta: az érvényben lévő adójogszabályok, illetve a jelenlegi piaci körülmények motiválták a céget működése átalakításában, valamint hogy megújult formában, az eddigieknél hatékonyabban legyen jelen az utazási piacon.

A Magyar TUI Kft. 2010. október 31-ével szünteti be utazásszervezési tevékenységét. A magyar indulású repülős árualap szervezését a következő üzleti évtől a TUI Österreich GmbH végzi. Ennek következményeként a Magyar TUI Kft. valamennyi ügynöki szerződését az üzleti év végével felmondja – ismertette a cégvezető hozzátéve, hogy a felmondó levelet a napokban postázza az összes partnerének.

Szervezési okokból kifolyólag a magyar ügynöki hálózatot is a TUI Österreich GmbH fogja Bécsből koordinálni. Ennek megfelelően új World of TUI ügynöki számot az osztrák együttműködési feltételek alapján lehet majd igényelni. Ennek részleteit a TUI Österreich már szintén postázta azoknak az irodáknak, akik forgalmuk alapján az osztrák feltételeknek megfelelnek – írja a turisztikai szakportál. Nem érintik a fenti változások a Terra Reisen-nel megkötött szerződéseket, azok változatlanul érvényben marad.

Gyerő tájékoztatása szerint az új felállásnak számos előnye lesz. „Elsősorban egy jóval szélesebb árualap, mivel az új modellnek köszönhetően kinyílik a TUI világ” – fogalmazott a cégvezető, majd hozzátette: „az új ügynökszámmal a teljes árualapot lehet majd foglalni.” Marad ugyanakkor a TUI Magyarország, mely továbbra is foglalkozik értékesítéssel, marketinggel és légitársaságok akciójával. Mint megtudtuk hamarosan személyi illetve szervezeti változások lesznek várhatóak a cégnél, melyekről Gyerő Krisztina bővebbet egyelőre nem kívánt elárulni.