Eltiltották az AIM biztosítót

2010.10.18. 10:55

A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete 2010. október 20-tól megtiltotta az AIM Általános Biztosító Zrt. számára újabb kötelező gépjármű-felelősségbiztosítások (kgfb) kötését. A tiltás a biztosító kgfb alágazatra vonatkozó tevékenységi engedélyének visszavonásáig hatályos. Az AIM egyéb biztosítási tevékenységét a határozat nem érinti, a biztosító így továbbra is működhet a magyar biztosítási piacon.

Az AIM ennek alapján 2010. október 19. napját követően kgfb termékre tett ajánlatot nem fogadhat el, a flottákhoz tartozó újabb gépjárművet nem biztosíthat, és a 2011. évre vonatkozóan kgfb díjtarifát nem hirdethet meg. A biztosító ugyanakkor köteles az általa már korábban megkötött kgfb-szerződésekből eredő valamennyi kötelezettségének teljesítésére.(A biztosító nem hivatalos piaci becslések szerint mintegy 60 ezer kötelező biztosítást kezelhet.)

A Felügyelet közleménye szerint a biztosító a kgfb állomány-nyilvántartásának és -kezelésének valamennyi területén számos alkalommal megsértette a jogszabályokat. A biztosító így a vizsgált időszakban nem volt képes eleget tenni a szerződő felekkel, a károsultakkal és a hatóságokkal szemben fennálló jogszabályi kötelezettségei jelentős részének.