Érdemes várni a tankolással

2010.11.02. 13:33
A Portfolio.hu értesülései szerint a Mol bruttó 2 forinttal csökkenti a benzin nagykereskedelmi listaárát csütörtöktől, a gázolaj ára változatlan marad.

Csütörtöktől a Mol a benzin literjét a kiskereskedőknek listaáron bruttó 319,5 forintért, a gázolajat pedig bruttó 306,9 forintért adja majd.

Bár az egyes kutak árképzése egymástól eltérő, az autósok nagyjából ugyanilyen mértékű árváltozással szembesülnek majd a benzin és a gázolaj esetében szerdától az állomásokon. Ez azt jelenti, hogy a benzint átlagosan valahol 336-337, a gázolajat pedig átlagosan 323-324 forint környékén tankolhatjuk literenként.

Hétvégén a benzin és gázolajár szinten maradására számítottunk, a mostani döntés a benzin esetében mégsem tekinthető meglepetésnek. Pénteken ugyanis a forintban mért benzin jegyzésár (2,1 százalékos) csökkenést mutatott, melynek köszönhetően a heti átlagár is csökkenéssel zárt a megelőző heti állapothoz képest.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Biztosítás