Brüsszelben aggódnak a kormány elbocsátásai miatt

2010.12.13. 17:05 Módosítva: 2010.12.16. 15:24
A sok személycsere nem tesz jót az operatív programok bonyolításának, a megfelelő szakembergárda az uniós programok hitelessége miatt is fontos: a régiós politikáért felelős igazgatóhelyettes nemcsak azért aggódik komolyan, mert jó szakembereket küldtek el a kormányváltás után, de megnyugtatást várna a Nemzeti Fejlesztési Ügynökségtől az új vezetők alkalmassága ügyében is.

Több alkalommal is jelezte már a kormánynak Brüsszel, hogy a kohéziós és strukturális alapok pályázatainak lebonyolításában kulcsszerepet játszó Nemzeti Fejlesztési Ügynökségnél, illetve az alá tartozó úgynevezett közreműködő hatóságoknál biztosítani kell, hogy megfelelő felkészültségű, tapasztalattal bíró emberek dolgozzanak.

Az ügyben november 10-én a régiós politikáért felelős főigazgató, Dirk Ahner írt a magyar kormánynak, alig egy héttel később pedig helyettese, a Magyarországért is felelős Jean-Marie Seyler érezte szükségét, hogy újból "komoly aggodalmának" adjon hangot. (A teljes levelet itt olvashatja el, pdf, angolul.)

Ez utóbbi, november 19-én kelt levélben az áll: a legtapasztaltabb középvezetők egy részének elbocsátása – mind az NFÜ-nél, mind az egyéb szervezeteknél - aligha fogja pozitívan befolyásolni az operatív programok lebonyolítását. Az egész rendszer működésének nagyon fontos eleme, hogy profi, a lebonyolításra képes stábbal bírjanak az érintett szervezetek – emeli ki a főigazgató-helyettes, külön hangsúlyozva a közbeszerzések ügyét, melynek ellenőrzése miatt is aggódnak.

De nemcsak a távozók, hanem az érkező új vezetők miatti aggodalom is tettenérhető a levélben: mint írják, szeretnék, ha az NFÜ megerősítené Brüsszelt azzal kapcsolatban, hogy az újonnan kinevezett vezetőknek megvan a megfelelő szakmai és írányítási felkészültsége.

Az NFÜ nem válaszolt az Index megkeresésére azzal kapcsolatban, hogy reagáltak-e már a levélre, illetve ettől függetlenül hogyan értékelik a Brüsszeli aggodalmakat. Ugyancsak nem kaptuk meg a kért adatokat az elbocsátásokról, információink szerint egyes területeken a középvezetői posztok több mint 80 százalékánál volt személycsere.