Szerdától két forinttal olcsóbb lesz a benzin

2010.12.20. 14:10
A Mol bruttó 2 forinttal csökkenti a benzin nagykereskedelmi listaárát szerdán 0 órától, eközben a gázolaj ára változatlan marad.

Büntessen! Mekkora bírsággal sújtaná ezt a cikket az új médiatörvény értelmében?

Szerdán (2010. december 22-én) nulla órától 2 forinttal csökkenti a Mol  a benzin nagykereskedelmi listaárát, miközben a gázolaj ára változatlan marad - tudta meg a Portfolio.hu. Ez azt jelenti, hogy az olajcég a benzin literjét a kiskereskedőknek listaáron bruttó 338,5 forintért, a gázolajat pedig változatlanul bruttó 327,9 forintért adja majd.

Bár az egyes kutak árképzése egymástól eltérő, az autósok nagyjából ugyanilyen mértékű árváltozással szembesülnek majd a benzin esetében szerdától az állomásokon. Ez azt jelenti, hogy a benzint átlagosan valahol 355-356, a gázolajat pedig átlagosan 344-345 forint környékén tankolhatjuk literenként.

A döntés nem meglepő, hiszen a benzin forintban mért tőzsdei átlagára több mint 3%-kal csökkent a múlt hét során. A gázolaj esetében is csökkenést tapasztalhattunk forintban mérve, ennek mértéke azonban nem volt jelentős (-0,3%).

A Mol legutóbb november 24-én csökkentette a benzin nagykereskedelmi listaárát, a gázolaj esetében október 20-án volt utoljára árcsökkentés.