A magyar energetikáért aggódik az Eurogas

2010.12.23. 09:36
Levelet intézett az európai gázipar nemzetközi szervezete, a Eurogas elnöke a magyar miniszterelnökhöz, amelyben kifejezi növekvő aggodalmát a magyar energiaszektor jelenével és jövőjével kapcsolatban.

Növekvő aggodalmának adott hangot Francois Cirelli az Eurogas vezetője a magyarországi energiaszektor jövőjével kapcsolatban - írta a Napi Gazdaság

Cirelli szerint a rövid távú gondolkodás és tervezés a befektetések ellen hat, és veszélyezteti az energiaszektor jövőjét. A piaci mechanizmusok figyelmen kívül hagyása veszélyezteti az ország versenyképességét, és hosszú távon kedvezőtlen hatással járhat az ország energiaellátására is.

Az elnöki levélről a Eurogas december 10-én tartott éves közgyűlésén döntöttek. A Napi értesülése szerint a gázszektor európai szintű tiltakozását a kormány visszamenőleges törvénykezése, az energiaszektort is sújtó válságadó nagysága, valamint ennek kiszámíthatatlansága váltotta ki.

A Eurogas, a magyarországi helyzet kritikájával és az egész régió energiaszektorával kapcsolatos aggodalma miatt az Európai Unió energiabiztosához, Günther Oettingerhez fordult.