Ledolgozható tandíjat kínál egy főiskola

2010.12.31. 09:39
A tatabányai Modern Üzleti Tudományok Főiskolája (MÜTF) munkalehetőséget szervez azoknak a hallgatóknak, akik jelentkezéskor vállalják, hogy a teljes tandíjat vagy annak egy részét ledolgozzák - írja a Napi Gazdaság.

A főiskolán tanuló hallgatóknak a szakmai profiljukhoz kapcsolódó munkát keres a főiskola, abban az esetben, ha a pályázó már a jelentkezéskor, vagyis február 15-ig jelzi, hogy ledolgozná a tandíjat - mondta Tóth Gábor, a MÜTF főtitkára. Az intézmény saját iskolaszövetkezetén keresztül keres állást a jelentkező hallgatóknak és bekapcsolják a programba azt a számos vállalkozást, amelyekkel eddig is szoros kapcsolata volt a felsőoktatási intézménynek - írja a Napi Gazdaság.

Mivel a jelentkezők számától függően nem feltétlenül biztosított, hogy az intézmény mindenkinek a teljes tandíj ledolgozására alkalmas munkát találjon, így előfordulhat, hogy bizonyos esetekben a jelentkező diák a tandíj csak egy bizonyos részét tudja majd ledolgozni. A főtitkár elmondása szerint, amennyiben ez utóbbi eset áll fent, a fennmaradó rész kifizetésére egyedi megoldásokat kínál az intézmény.

Az intézmény álláspontja szerint előnyt jelent a hallgatóknak, hogy a diploma megszerzéséig folyamatosan szerezhetnek szakmai tapasztalatokat, és nem csak a kötelező gyakorlatok alkalmával, így idejében elkezdhetik a diákok karrierjük építését is.

Mivel a munka nem mehet a tanulás rovására, a programban résztvevő diákoknak egyéni tanrendet, elektronikus tananyagot, valamint videokonferenciás konzultációt biztosít az intézmény. E mellett a hallgatók havi 4500 forintért netbookot is bérelhetnek a főiskolától.