Másfél milliárddal bővít a Cola kupakgyára

2011.01.13. 07:33
A folyamatosan növekvő megrendelések miatt az idén újabb 1,5 milliárd forintot költ fejlesztésre a világ egyik legnagyobb műanyagkupak-gyártója, a német Bericap Capital GmbH. magyar cége. A vállalatot a válság elkerülte - írja a Napi Gazdaság.

A székesfehérvári székhelyű Bericap Záródástechnikai Bt. elsősorban olyan új fröccsöntő gépeket állít üzembe, amelyek 20-25 százalékos energiamegtakarítást tesznek lehetővé, de jelentős összeget költenek különböző környezetvédelmi beruházások megvalósítására is - írja a Napi Gazdaság.

A Napi Gazdaság információja szerint húsz gyártóbázist működtető és a világ vezető üdítőital-gyártóit, többek között a Coca-Colát és a Pepsit is kiszolgáló cégcsoport újabb gyártási programokat telepít fehérvári, illetve a közelmúltban ugyancsak jelentős költséggel fejlesztett két romániai, illetve szerbiai gyárába.

Papp Dénes, a jelenleg mintegy 170 dolgozót foglalkoztató cég ügyvezető igazgatója a Fejér Megyei Hírlapnak úgy nyilatkozott, hogy az iparágat alig érintette a válság, ráadásul ezek iránt a termékek iránt a fejlődő világban is egyre nagyobb a kereslet. A kelet-európai gyárakból már Észak-Afrikába és a karibi térségbe is szállítanak. Az ügyvezető igazgató hozzátette: a térségben lévő üzemek az idén is teljes kapacitással tudnak majd termelni.

A Bericap még 1993-ban hozta létre magyar cégét, amelynek fejlesztésére eddig több mint 14 milliárd forintot költöttek. Tavaly - 1,2 milliárd forint értékben - elsősorban kapacitásbővítő beruházásokat valósítottak meg. A társaság idei üzleti tervében már 13,5 milliárd forint nettó árbevétel szerepel.