Már 15 ezren maradnak a nyugdíjpénztárakban

2011.01.14. 07:22
Már 15 ezernél is többen nyilatkoztak a pénztártagságuk megtartásáról, legalább is ez derül ki a legfrissebb statisztikákból. Úgy értesültünk, hogy az elmúlt napokban igaz jelentősen növekedett a nyilatkozat-kitöltők tábora, azonban ez annak volt köszönhető, hogy a statisztikák már a teljes összeget, és nem csak a 2011-es számokat tartalmazzák. Egyelőre még mindig úgy tűnik, az 50 ezret sem fogja elérni a számláló, azonban az utolsó hetekben még bármi megtörténhet.

A legfrissebb, csütörtöki adatok szerint a magánnyugdíjpénztári maradásról szóló nyilatkozatot eddig 15 306-an töltötték ki. Információink szerint az elmúlt napokban tapasztalható nagyobb ugrás annak volt köszönhető, hogy a statisztikákba már nem csak a 2011-es számok, hanem a 2010 végi számok is bekerültek. Mindezek alapján: 2010-ben 4558-an töltötték ki a maradásról szóló nyilatkozatot, míg 2011-ben 10748-an.

Azt is lehetett volna hinni, hogy a pénztártagok a korábbiaknál sokkal nagyobb intenzitással keresik fel a nyugdíjbiztosító ügyfélszolgálatait, azonban most nem erről volt szó. Az igaz viszont, hogy a korábbi napi 700-800 fős emelkedés helyett például kedd-szerda között 1500 fővel emelkedett a maradók tábora.

Úgy értesültünk, hogy előfordulnak most már nagyobb sorok is az ügyfélszolgálatokon, viszont az ONYF-től azt tudtuk meg, hogy minden rendben halad, az ügyfélszolgálatok pedig a korábbiaknak megfelelően el tudják látni a feladatukat.

A mai nappal együtt már csak 13 munkanap van hátra, ameddig lehet nyilatkozni a maradásról, ha állandósulna az 1500 fős bővülés, akkor január végére 40 ezer ember maradhatna a pénztári szektorban. Ha figyelembe vesszük, hogy általában az emberek az utolsó pillanatokra hagyják a döntést, akkor az utolsó két hétben lehet még meglepetésre számítani, azonban még mindig azt mondhatjuk, hogy csoda lenne, ha 100 ezren maradhatnának.