A Tensi lett az év utazási irodája

2011.01.21. 11:12 Módosítva: 2011.01.21. 14:14
Átadták Az Utazó magazin turisztikai szaklap 2010-es díjait. Az ünnepségen a gazdaságfejlesztési államtitkár-helyettes azt mondta, az ágazat fejlesztése azért fontos, hogy új turisztikai értékek, és új munkahelyek jöjjenek létre.

A turizmus fejlesztésének egyik legfontosabb stratégiai eleme a multiplikátorhatás beindítása. Ennek keretében nem a már meglévő bevételek újraosztása, hanem az új turisztikai értékek megteremtése, a piac növelése, ezzel tartós, adózó munkahelyek létrehozása a cél. Ezt szolgálják az Új Széchenyi terv forrásai éppúgy, mint a tárcaközi egyeztetésen lévő Széchenyi Pihenőkártya bevezetése – mondta Horváth Endre, a nemzetgazdasági tárca gazdaságfejlesztésért felelős helyettes-államtitkára Az Utazó magazin díjátadó ünnepségén.

Erdei János, a Magyar Szállodaszövetség elnöke azt mondta: a nehéz helyzetben lévő turisztikai szektor és a hotelszakma számára komoly segítséget jelent az üdülési csekk adótartamának idei, 25-ről mintegy 19 százalékra csökkentése. A legfontosabb húzóerőt azonban a Széchenyi Pihenőkártya jelentheti majd. A szakma várakozásai a teljes bevezetés után akár 30 százalékkal is megnövelheti a belföldi keresletet. Előrelépésnek tartják azt is, hogy a külpiaci marketingre fordítható forrásokat megduplázta a kormányzat.

Az eseményen átadták a magazin elismeréseit, amelyet a magazin olvasói, a szakma képviselői, valamint az üzletemberek szavazatai alapján, 2010 évi teljesítményük alapján kaptak meg a turisztikai szolgáltatók. Az év üzleti szállodája a budapesti Kempinski Hotel Corvinus lett, az év konferenciaszállodája a szintén budapesti Ramada Resort Aquaworld, a wellnessszállók között a sárvári Spirit Hotel Thermal Spát, a tranzitszállók mezőnyében az Airport Hotel Budapestet díjazták.

Elismerést kapott tovább az év utazási irodája, ami a Tensi lett és az év légitársasága, a Lufthansa. Az év turisztikai projektjének a bikali Élménybirtokat választották, az év budapesti étterme a Fausto's lett, a vidéki éttermek versenyét a hajdúszoboszlói Tuba Tanya nyerte.