Hibásak a Széchenyi Terv pályázatai

2011.02.10. 08:04

Az Új Széchenyi Terv megjelenő pályázatai önmaguknak ellentmondanak, hiányosak, mást követel a pályázati kézikönyv, mint az általános útmutató, nincs menetrend, és rosszul hivatkoznak más jogszabályokra - ismerteti a csütörtöki Népszabadság a véleményezésre meghirdetett felhívásokhoz érkezett hozzászólásokat.

A napilap arról ír, hogy az Új Széchenyi Terv összes pályázatát hivatalos megjelenése előtt társadalmi vitára bocsátja a kormány, ahogy tették ezt az előző kabinetek is. Az eddig vitára bocsátott felhívásokra több száz hozzászólás érkezett, s azok többsége inkább kritikus, mint dicsérő.

Általánosságban kiderül belőlük - írja a Népszabadság -, hogy igazából nem is lehet teljes körűen értékelni a felhívásokat, azokat ugyanis hiányosan bocsátotta véleményezésre a kormányzat, nincs bennük a teljes pályázati dokumentációs csomag, illetve az elvárásrendszer is foghíjas.

Több pályázatban szó van kötelező mellékletekről, ám azok nem találhatók meg a felhívásban, mint ahogyan a támogatási szerződés tervezete is elmaradt néhány esetben. Van, ahol hiába keresték a leendő pályázók a helyszíni ellenőrzési vagy az elszámoltatási útmutatót, azokat sem csatolták a felhívók.

Ami különösen kellemetlen helyzeteket okozhat a napilap cikke szerint, hogy nincs egymással összhangban a pályázói kézikönyv, az általános pályázati útmutató és a konkrét pályázati felhívás.  • Hírek
  • Bankszámla