A pályakezdők a pénzre mennek

2011.03.02. 13:38 Módosítva: 2011.03.02. 14:10

Az Audi a legvonzóbb magyarországi munkahely a diplomás pályakezdők körében. A kedveltebbek között van a Mol, a Nestlé, a L'Oreal és a Mercedes is, derült ki az Aon Hewitt, az AIESEC Magyarország és a Figyelő közös felméréséből.

A felmérésnek az volt a célja, hogy feltérképezze a felsőoktatásban tanulók, a pályakezdő diplomások, és a már több éves munkatapasztalattal rendelkező fiatalok munkaerő-piacról, vállalatokról alkotott véleményét. A kutatásban 33 ezren vettek részt, köztük 8000 diplomás pályakezdő, akik több mint 230 vállalatot értékeltek.

A felmérés eredményei alapján a nyolc legnépszerűbb szakmában külön díjakat osztottak, itt a cégeket az alapján rangsorolták, hogy mennyire befogadóak a pályakezdőkkel szemben, milyen belépési programokat biztosítanak számukra, illetve milyen szakmai fejlődést, előmenetelt kínálnak.

Az egészségügy kategóriában a Teva, értékesítés kategóriában a Coca-Cola nyert, utóbbi a marketing szekcióban is első lett. Az informatikai cégek közül a Hewlett Packard került az első helyre.

Az Ernst and Young lett a könyvvizsgálat, adótanácsadás kategória nyertese, logisztikai területen pedig az Audi Hungária lett a legjobb. Műszaki kategóriában a magyarországi Bosch csoport győzött, pénzügy kategóriában pedig a Mol.

A felméréséből kiderül az is, hogy a megkérdezett pályakezdők több mint fele a vonzó fizetést tekinti elsődleges szempontnak a munkahely-választásnál, de 40 százalék szerint az adott cég megbízhatósága, a pályakezdők egyharmada tartotta fontosnak a szakmai fejlődés lehetőségét.