37 milliót kalapoztak össze az államadósság ellen

Portfolio
2011.06.07. 07:56

Eddig 37 millió forint felett fizettek be az áprilisban életre hívott Összefogás az Államadósság Ellen Alapba, ez az összeg 340 önkéntes hozzájárulótól érkezett, tudta meg a Portfolio.hu Horváth Tihamértól, az Alap irányító testületének leendő elnökétől.

"Még nem állt fel az áprilisban létrehozott Összefogás az Államadósság Ellen Alap háromfős irányító testülete, az alakuló ülés várhatóan a hét második felében, vagy a jövő hét elején fog megtörténni, ahol elfogadjuk a munkarendünket" - mondta Horváth Tihamér.

Mint ismert, az Összefogás az Államadósság Ellen Alapot április 6-án hozta létre a kormány, miután felkarolta a Rédly Elemér győri katolikus plébános által indított kezdeményezést, aki egymillió forintot ajánlott fel az államadósság csökkentésére.

Szijjártó Péter április 20-án ismertette azt a kormánydöntést, hogy az állam adókedvezményekkel ismeri el és értékeli az adósságcsökkentő alapba történő önkéntes befizetéseket. A társasági adó esetében elismert költségnek minősül az alapba történő befizetés, a magánszemélyek pedig az szja, az egyszerűsített vállalkozási adó és az eho alapjából vonhatják le ezt az összeget.