Rossz üzlet a késői pünkösd

2011.06.10. 13:07

Nem tesz jót a belföldi turzmusnak a késői pünkösd: az ünnep tavaly május 23.-ára, most a nyári szezonhoz közel, június 12.-ére esik, ilyenkor pedig a családok már inkább a nyaraláshoz csoportosítják át a pihenésre szánt forrásaikat. Az utazók jórésze kivár a foglalással: ha jó idő lesz a hétvégén, az utolsó pillanatban még sokan útnak indulhatnak, írja az azutazó.hu.

A Ramada Resort Aquaworld Budapest szálloda foglaltsága ugyan a 70 százalékhoz közelít, de ez leginkább a külföldi vendégeknek köszönhető. Az Aquaworld vízibirodalomban azonban a pünkösd is telt házat ígér, amihez a családi és sport programoknak is szerepük van. A négycsillagos Dráva Hotel Thermal Resortban 80 százalékos foglaltsággal számolnak az ünnepekre. Vendégeik száz százalékban magyarok, akiknek többsége az Üdülési Csekket is felhasználja a fizetéskor.

Az ötcsillagos büki Greenfield Hotel Golf & Spa Bükk vendégei nagyjából fele-fele arányban osztrákok és magyarok, akiknek többsége péntektől hétfőig tartózkodik a házban. A négycsillagos Hévizi Palace Hotelben 90, a tihanyi Echo-ban 80, az alacsonyabb kategóriájú balatonlellei Napfényben 70 százalékos a foglaltság. A három csillagos balatongyöröki Carmenben és a négy csillagos ceglédi Best Western Aquarell-ben viszont telt ház lesz.