Koronavírus adatok

2022. jan. 25.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Pál
-9 °C
2 °C

A CIB szerint bankot akart rabolni a VÉSZ

2011.06.22. 20:33

Bankrablási kísérletnek tekintette a CIB Bank biztonsági szolgálata a VÉSZ-nek a pénzintézet székházánál tartott szerdai akcióját, és a bankfiók bezárása, valamint a rendőrség értesítése mellett döntött, és hasonló esetekben így jár el a jövőben is – közölte a hitelintézet.

A CIB közleménye szerint szerdán a Vállalkozások Érdekvédelmi Szövetségének (VÉSZ) mintegy ötven szimpatizánsa jelent meg a CIB Bank Medve utcai székházának bankfiókjában. Az akció célja deklaráltan az ügyfélforgalom ellehetetlenítése volt, hiszen valós ügyféligényekkel, fióki ügyintézést igénylő kérdésekkel nem fordultak a bank munkatársaihoz.

A demonstráció résztvevői a közlemény szerint félelmet keltő módon viselkedtek a bank dolgozóival és ügyfeleivel szemben, így az akciót bankrablási kísérletnek értékelve a CIB biztonsági szolgálata a fiók bezárása és a rendőrség értesítése mellett döntött.

"A CIB Bank alapvető célja a folyamatos üzletmenet biztosítása valamint betéteseinek és befektetőinek védelme. Így, amennyiben a jövőben hasonló jellegű, előre be nem jelentett demonstrációval és fenyegető fellépéssel szembesülünk, azt a továbbiakban is bankrablási kísérletnek tekintjük, és ehhez kapcsolódóan minden szükséges jogi lépést meg fogunk tenni" – tartalmazza a közlemény.  • Vennék
  • Hírek