Budapesten bővített az amerikai energetikai cég

2011.10.07. 07:37

Budapestre helyezte egyik telephelyét az amerikai Mitcham Industries energetikai cég. Az új raktár-, logisztikai és szervizbázison geofizikai kutatásoknál használatos berendezéseket gyártanak majd. A Mitcham Industries vezérigazgatója szerint a magyar főváros stratégiai hely, ahonnan kiszolgálható Észak-Afrika és a Közel-Kelet is.

Budapesten nyitotta meg új raktár-, logisztikai és szervizbázisát a geofizikai kutatásoknál használatos berendezéseket gyártó, értékesítő és bérbe adó amerikai Mitcham Industries, Inc. - írta a Napi Gazdaság pénteken.

A cég elnök-vezérigazgatója, Bill Mitcham szerint a kelet-európai piac az olaj- és gázkitermelés miatt ígéretes a társaság számára, Budapest pedig olyan stratégiai hely, ahonnan kiszolgálható a régió mellett Észak-Afrika és a Közel-Kelet is, illetve a magyar főváros közelsége a már meglévő oroszországi érdekeltséghez lehetővé teszi a kapacitások hatékonyabb kihasználását.

A Mitcham Industries folyó üzleti évének első felét 47,8 millió dolláros forgalommal zárta, ami 51 százalékkal múlta felül az egy évvel korábbit. A nettó eredmény több mint a háromszorosára, 7,4 millió dollárra ugrott, kamat, adózás és amortizáció előtti eredménye a bevétel bő felére, 24,4 millió dollárra rúgott az egy évvel korábbi 40 százalék, illetve 12,8 millió dollár után , írta a lap.