Koronavírus adatok

2021. nov. 29.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Taksony
1 °C
4 °C

A CBA átveszi az áfacsaló cég üzleteit

2011.10.17. 16:39

A CBA Kereskedelmi Kft. átveszi az adócsalással gyanúsított franchise partnere, a Delikát Kft. érdekeltségébe tartozó 19 bolt működtetését, a céghez kapcsolódó mintegy 550 dolgozónak pedig biztosítja a további munkalehetőségét, és vállalja a Delikát Kft.-vel kapcsolatban álló franchise partnerek ellátását is - írja a lánc hétfői közleménye.

Mint azt múlt héten megírtuk, a NAV négy milliárd forintos áfa-csalási ügyben indított nyomozást a Delikát Kft. ellen, amely magyar cégektől vásárolt elvileg szlovák cégek számára árut, és bár az végül nem hagyta el Magyarországot, az áfát mégis visszaigényelték. Az ügyben nyolc ember előzetes letartóztatásba, öt pedig házi őrizetbe került.

A CBA közleményében ismételten hangsúlyozza: a Győr-Moson-Sopron megyében működő vállalkozás napi ügyeiről (franchise kapcsolat révén) nincsen konkrét, mindenre kiterjedő információjuk. "A vizsgálatról mi is a sajtóból értesültünk" - jegyzik meg.

Az adóhatóság azt írta: a példátlan adócsalásért akár húsz év börtönbüntetést is kiszabhat a bíróság. Az akcióban, amelynek során lecsaptak a céghálózatra, negyven helyszínen száz pénzügyi nyomozó vett részt.

Fodor Attila, a CBA kommunikációs vezetője ezt követően közleményben tudatta: azokat a vállalkozásokat, amelyek jogerős és végrehajtható bírósági ítélet alapján bűncselekményt követtek el, azonnali hatállyal kizárják a rendszerből.