Koronavírus adatok

2021. dec. 01.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Melinda, Vivien
5 °C
7 °C

Jin Ling-cigaretták úsztak a Tiszán

2011.11.27. 09:23 Módosítva: 2011.11.27. 13:45

Összesen 11,5 millió forint értékben foglaltak le adózatlan Jin Ling márkájú cigarettát a Nemzeti Adó-és Vámhivatal Bevetési Főigazgatóságának munkatársai a napokban a keleti országrészben, ebből több mint 4 millió forintnyi áru a Tiszán sodródott – közölte a NAV vasárnap.

A pénzügyőrök a helyi rendőrökkel közösen Eperjeske külterületén tartottak ellenőrzést, amikor észrevettek hét fekete karton, amely a Tiszán úszott. A záhonyi tűzoltók segítségét kérve csónakkal kiemelték a csomagokat, amelyekből a tételes vizsgálat során 3490 karton magyar adójegy nélküli cigaretta került elő. A közel 4,2 millió forint értékű cigarettát a pénzügyőrök lefoglalták, és ismeretlen tettes ellen csempészet bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt feljelentést tettek a NAV pénzügyi nyomozóinál.

A következő napon a pénzügyőr járőrök a helyi pénzügyi nyomozókkal közösen folytattak ellenőrzést a Debrecenhez közeli Bocskaikert külterületén. Ennek során egy autó csomagtartójában és hátsó ülésén adójegy nélküli cigarettát találtak, amelyet pléddel takartak le. Az összesen 5983 karton adózatlan, 7 185 000 forint értékű cigarettát a NAV pénzügyőrei lefoglalták, és a gépjármű vezetője ellen jövedéki orgazdaság bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt a pénzügyi nyomozók büntetőeljárást indítottak.