Adalbert
13 °C
21 °C

Lázár: 110 százalékig bízunk Matolcsyban

2011.11.28. 13:34

Lázár János szerint a jövő évi magyar költségvetés érdemi módosítására nem lesz szükség, adott esetben azonban a tartalék növelése lehet a megoldás. A Fidesz frakcióvezetője közölte, hogy az "elmúlt hét eseményei" után a bizalmuk a nemzetgazdasági miniszterben 110 százalékra nőtt.

Támogatja a Fidesz-frakció azt a kezdeményezést, hogy a jövő évi költségvetésbe betervezett 200 milliárd forintos országvédelmi alap és kamatkockázati tartalék 2012 első kilenc hónapja után legyen csak felhasználható, közölte Lázár János hétfőn.

A Fidesz frakcióvezetője a képviselőcsoport hétfői ülése után elmondta azt is, hogy Magyarország 2012-es gazdasági növekedési várakozásait a német gazdasági kormányzat Németország növekedésére vonatkozó végső előrejelzése fogja meghatározni. Lázár János szerint a jövő évi magyar költségvetés érdemi módosítására nem lesz szükség, úgy látja, adott esetben a tartalék növelése lehet megoldás.

Arra a felvetésre, hogy a múlt héten azt mondta, százszázalékos a kormánypárti képviselőcsoport bizalma Matolcsy György nemzetgazdasági miniszterben, hétfői tájékoztatóján Lázár János azt közölte: ez már 110 százalék. Arra a kérdésre, hogy mi növelte meg a bizalmat, azt válaszolta, hogy az elmúlt hét eseményei.